Acest coş particular conţine un Big Mac de la McDonald’s, al cărui preţ din întreaga lume a fost comparat cu media din America de 4,20 dolari. Potrivit acestui indicator francul elveţian este supraevaluat cu 62%. Rata de schimb care ar egaliza preţul unui Big Mac elveţian cu unul American este de 1,55 de franci pe dolar; rata actuală de schimb este de numai 0,96.
Cel mai ieftin burger se găseşte în India şi costă numai 1,62 dolari. Din cauză că Big Mac nu se vinde în India, jurnaliştii The Economist s-au folosit de echivalentul acestuia, adică Maharaja Mac, care este făcut cu pui în loc de vită.
Cu toate acestea, indicele sugerează că rupiile sunt subevaluate cu 60%. Euro, care a scăzut recent faţă de dolar, se schimbă acum la o rată de 1,30 euro la dolar. Datele din iulie 2011 arătau că euro era supraevaluat cu 21% faţă de dolar, dar acum procentul a scăzut la 6%.
Şi alte valute europene au slăbit în faţa dolarului de la ultima calculare a indicelui, notabile fiind forintul unguresc şi coroana cehească, care au căzut cu 23% şi respectiv 16%. Acum şase luni ambele monede erau aproape de valoarea adevărată, dar acum sunt subevaluate cu 37% şi 18%.