Cumpărarea de avioane C-17 Globemaster III, folosite la transportul echipamentului greu, a fost aprobată cu ocazia unei reuniuni a Comitetului guvernamental de securitate, conform aceleiaşi surse.

Contactat de AFP, Ministerul Apărării indian a refuzat orice comentariu pe această temă, însă aceeaşi sursă a precizat că executivul şi-a dat acordul pentru achiziţionarea de către guvernul indian a 10 aparate C-17, în cadrul unui contract semnat la nivel guvernamental.

Avionul Boeing tip C-17 este conceput pentru a transporta la orice destinaţie material militar, trupe, sau ajutoare umanitare.
Armata indiană, a patra ca mărime la nivel mondial, depune intense eforturi pentru modernizarea echipamentului său şi sporirea flotei aeriene, în prezent depăşită fizic şi moral.
Acesta este cel mai mare contract militar semnat de India cu un grup american, după ce în 2008 îşi dăduse acordul pentru achiziţionarea a şase aparate Hercules C-130J (962 milioane dolari), iar în ianuarie 2009 a semnat, tot cu Boeing, un contract de 2,1 miliarde dolari pentru cumpărarea a şase aparate de supraveghere maritimă.
Sursa: Agerpres