Revoluție la Bruxellles reușită de România. Țara noastră este foarte aproape de a intra în Schengen, conform unor surse diplomatice. Țara noastră a dat o lovitură de proporții în urma negocierilor de la Bruxelles pentru noii lideri ai institutiilor europene.

Romania a fost de la inceput in tabara pro Ursula von der Leyen (ministrul german al apararii), propusă oficial pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene, și oficialii romani au negociat deblocarea intrarii in Schengen în schimbul votului Bucurestiului pentru candidatul neamt, conform stiripesurse.ro.

Romania a negociat pentru pasi concreti in perioada imediat urmatoare in sensul intrarii in Schengen. „Romania e in tabara castigatoare si sunt sanse sa se avanseze cu Schengen”, au mai zis sursele diplomatice.

Inaintea ultimei runde de negocieri, Klaus Iohannis, dar si liderii PPE au participat la o sedinta unde apar relaxati in ciuda atmosferei irespirabile din punct de vedere politic din ultimele trei zile, mai spune sursa citată.