Florin Piersic a povestit despre un moment de cumpănă din viața sa. În urmă cu mai mulți ani, una dintre surorile lui a avut parte de un sfârșit tragic. A fost găsită moartă abia după patru zile, au arătat jurnaliștii de la Cancan.

„Îmi aduc aminte că prin ceață că am avut o soră. Se chemă Lucica. Lucica Piersic. În una din zile, soră mea, asta o știu din ceea ce mi s-a istorisit de mama și tata, a plecat pe malul Prutului împreună cu elevele de la Liceul ‘Oltea’ să culeagă plante pentru soldații de pe front. Era în 1942. Pentru prima oară, povestea mamă, a condus-o până în colțul străzii. Parcă a avut o presimțire. Mamă i-a spus: „Lucica, nu cumva să faci baie, fiindcă Prutul e foarte periculos”. Ea nu a făcut baie. Dar copiii de la Liceul ‘Mihai Viteazul’, au început să facă baie.

Una dintre fețe, chiar colegă ei de bancă, Doina Puhă, fiică unui general din Cernăuți, a început să țipe că a luat-o un vârtej. Sora mea care era și campioană la înot, îmbrăcată cum era, a sărit în apa ca să o scoată pe Doina. Din întâmplare sau nu din întâmplare, fiindcă așa-i destinul, pe acolo trecea un domn, Peisah se numea… L-am cunoscut, nu mai trăiește. El, auzind țipete, a sărit și el în apa, și prima pe care a scos-o a fost Doina, când a sărit după Lucica, nu a mai găsit-o…”, a relatat Florin Piersic.

„Au găsit-o după patru zile, la 11 km distanță, în Basarabia. Mama m-a luat atunci în brațe. A urmat replica, una care mă urmărește și astăzi. Mă obsedează. Mi-a spus: Lucica nu mai vine… “, a detaliat celebrul actor.