Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al ASF și de acest avantaj beneficiază toți membrii și angajații Autorității, chiar și cei cărora le expiră mandatul în 5 noiembrie.

Potrivit publicației online, botosaneanul.ro, Gheorghe Marcu, fostul președinte al PSD Botoșani, și-a negociat postul la ASF în 2013, în cadrul USL.

Fostul președinte al PSD a făcut troc cu liberalii și a acceptat să-l susțină pe Florin Țurcanu (PNL) la președinția Consiliului Județean. Marcu a obținut, în schimb, postul de vicepreședinte la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, preluată ulterior de ASF.

Potrivit declarației de avere pe 2017, Gheorghe Marcu a avut, alături de un alt membru neexecutiv, Daniel Ștefan Armeanu, un salariu de 28.223 de lei pe lună, respectiv 338.678 lei pe an. Cei doi vor încasa al 13-lea salariu, în jur de 6000 de euro.

ASF a spus că toate deciziile de politică salarială sunt luate în concordanţă cu prevederile contractului colectiv de muncă negociat de conducerea instituţiei cu sindicatul, potrivit economica.net,