Pvestea sa a apărut inițial în 2015, atunci când e-a mărit salariul tuturor angajaților săi și a stabilit că minimul va fi întotdeauna 64.000 de euro pe an (aprox. 5333 euro/lună), adică 70.000 de dolari în compania respectivă. Inedit este faptul că acum o face din nou, după ce a achiziționat o nouă firmă.

Dan Price este managerul companiei Gravity Payment. În 2015 a hotărât să renunțe la o parte mare din salariul său de 1 milion de dolari pe an pentru a le plăti angajaților un minimum de 64.000 de euro pe an sau 70.000 de dolari. Acum reia această măsură pentru o altă companie pe care a achiziționat-o.

„În această dimineață tăiem panglica pentru noul birou Gravity Payments din Boise, Idaho și vă anunț cu entuziasm că toți angajații de aici vor beneficia de politica noastră a salariului minim. Toți cei care lucrează aici vor primi 70.000 de dolari pe an. Sunt mândru și încântat să lucrez cu voi”, a explicat Dan Price.

Înainte de deschiderea Gravity Payment în Boise, Idaho, în acel loc există ChargeItPro. Făcea parte din grupul condus de Price, însă era doar o subsidiară. Acum a fost încheiată transformarea completă în Gravity Payment, așadar și politica salariilor se schimbă.

Managerul companiei susține că lucrul care l-a convins să ia această măsura a fost un studiu despre fericire. De acolo a înțeles că oamenii sunt mai bucuroși și au o stare generală mai bună, dacă au venit sigur și acesta este de măcar 75.000 de dolari pe an.