În același dosar au mai fost condamnați:
– Ioan Truță,fost secretar general adjunct și consilier al ministrului Agriculturii – 7 ani închisoare
– Silvia Capitanu, fost director general al Direcției Integrare Europeană și Cooperare Internațională din cadrul Ministerului Agriculturii – 5 ani inchisoare.

Fostul director general al Direcției Generale Economice și Relații Bugetare din Ministerului Agirculturii, Dan Jiga, a fost achitat.

În calitate de ministru, Ioan Avram Mureșan ar fi întocmit în anii 1999 și 2000 mai multe rapoarte pentru scoaterea din rezerva de stat sub formă de împrumut a cantității de 5.000 de tone de ulei, beneficiar fiind Sun Oil SRL Râmnicul de Jos (județul Constanța).

De asemenea, Mureșan ar fi semnat în numele reprezentanților SC Sun Oil un raport prin care solicita prelungirea termenului de restituire a uleiului.

Mureșan, Truța și Capitanu ar fi schimbat destinația fondului de contrapartidă, aferent împrumutului extern, acordat de Agenția pentru Dezvoltare Internaționala a Statelor Unite Guvernului României și au utilizat acest fond în alte scopuri decât cele prevăzute de lege, cauzând atunci Ministerului Agriculturii un prejudiciu de 29.507.688.963 de lei vechi.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci al ÎCCJ.