“Foarte curând ele se vor regăsi în dotarea Poliţiei Române. Cred eu că în maxim două săptămâni. Vom fi mai atenţi cu precădere în zone de risc, expuse, cum este litoralul şi am şi rugat poliţia să comunice rezultatul acestor testări. Să ştiţi că noi le-am folosit destul de mult în zona autostrăzilor şi rezultatul testărilor este unul îngrijorător“, a declarat Carmen Dan.

De asemenea, ministrul a menționat că în cel mai scurt timp posibil va fi promovat și un proiect de modificare a Codului Rutier prin care să fie interzise „live-urile” la volan.

“Am avut o întâlnire de lucru. Mă interesează să ştiu ce probleme sunt. Am vizitat fiecare inspectorat şi am discutat cu oamenii din sistem, nu doar cu şefii. Situaţia operativă din Bihor este asemănătoare celei înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Există însă o sensibilă creştere a numărului de infracţiuni contra persoanei şi a infracţiunilor stradale, însă valorile nu sunt îngrijorătoare, dar şi o creştere a numărului de cazuri de violenţă domestică”, a  mai spus Carmen Dan.

Încă o măsură importantă pe care Carmen Dan vrea să o ia, este proiectul legislativ privind brățările electronice, care pot fi purtate și de către victimă, și de către agresor. Ministrul vrea acum introducerea acestui sistem pentru combaterea violenţei domestice.