„La sfârșitul lunii iulie se preconizează o evaluare făcută de ministrul Finanțelor. Așteptăm această evaluare a situației încasărilor la buget pentru că se resimte nevoia unei comunicări fundamentate pe cifre și date pentru români.

Nu am încercat deloc să tragem de timp. E necesară această evaluare pe care Ministerul Finanțelor vrea s-o facă pentru a avea un răspuns ferm. Legat de posibilitate pensiilor de a crește cu 40%, declarația premierului este clară. Intenția noastră asumată este de a crește pensiile.

Rămâne să vedem care este situația încasărilor, impactul bugetar bazat pe mai multe scenarii și să comunicăm în cel mai scurt timp posibil. Părerea mea este că e mai respectuos față de oameni cu cât facem această comunicare mai repede”, a declarat Violeta Alexandru pentru B1 TV.

Casele de pensii sunt pregătite

„Casele de pensii sunt pregătite. Ca atare, sistemul este pregătit. Urmează să vedem așa cum premierul a zis care este posibilitatea bugetară. Solicitarea domniei sale a fost să ne uitam și la anul viitor. Acesta dorește să facă o creștere care este sprijinită de buget.

Noi o sa ne revenim încet, încet. Prin urmare și eu pledez pentru o decizie care să fie luată într-un orizont de timp de câteva săptămâni de acum încolo”, a răspuns aceasta când a fost întrebată dacă sfârșitul lui iunie este prea târziu pentru a începe calculul pensiilor”, a adăugat aceasta.

„Împrumuturile făcute de colegul meu sunt foarte bine fundamentate. Facem strict acele împrumuturi care să genereze buget cu care sa acoperim cheltuielile necesare. Bilanțul din punct de vedere economic este unul pozitiv”, a conchis Violeta Alexandru.