Se pare că atacul a fost executat de o miliţie susţinută de Iran, dar secretarul american al apărării Mark Esper şi şeful statului major american Mark Milley s-au abţinut să precizeze care ar fi aceasta sau dacă este vorba despre miliţia Kataib Hezbollah, potrivit agerpres.ro

Ce s-a avut în vedere

”Am vorbit cu preşedintele. Mi-a dat autoritatea să fac ceea ce trebuie să facem, conform instrucţiunilor”, a declarat Mark Esper în faţa presei la Pentagon.

Întrebat dacă riposta avută în vedere ar putea însemna şi raiduri în Iran, Esper a sugerat că sunt avute în vedere cu prioritate lovituri împotriva miliţiei care a condus atacul de miercuri. ”Nu voi exclude acum nicio opţiune, dar ne concentrăm prioritar pe gruparea, sau grupările, despre care credem că au făcut asta în Irak”, a indicat el.

Zece rachete au căzut miercuri în perimetrul unei baze militare irakiene unde se află soldaţi americani, în apropiere de Bagdad, acesta fiind cel de-al 22-lea atac împotriva unor obiective americane în Irak de la sfârşitul lunii octombrie.