Donald Trump nu se dezminte. Acesta a făcut o declarație șocantă chiar la Casa Albă. Este decă să bage SUA în război. Mai mult, Trump a anunțat chiar numele unui mare inamic al SUA.

Trump spune că prioritatea sa în calitate de comandant suprem al US Army este să aducă soldații americani acasă, dar a avertizat în același timp că SUA ar putea intra în curând în noi conflicte militare. Trump nu s-a ferit să pronunțe numele Iranului.
„Încerc să scot SUA din războaie. Dar s-ar putea să fim nevoiți să intrăm în alte conflicte. S-ar putea să fim nevoiți să intrăm în războaie”, a declarat Trump reporterilor de la Casa Albă, potrivit celor de la Politico.

„Suntem mai bine pregătiți decât am fost vreodată”, a continuat Trump care a lansat un avertisment Teheranului. „Dacă Iranul face ceva, vor fi loviți cum nu au mai fost loviți niciodată până acum”, a subliniat președintele american.

Observațiile președintelui vin în condițiile în care administrația sa se confruntă cu creșterea tensiunilor în Orient, generate de ofensiva Turciei în Siria și criza iraniană.
Relațiile dintre SUA și Iran s-au deteriorat substanțial după ce în luna mai a anului trecut Donald Trump a retras marţi Statele Unite din acordul nuclear încheiat în 2015 cu Iranul. Acordul înghețase programul nuclear iranian în schimbul unor sancțiuni suspendate de Washington, sancțiuni care au fost impuse din nou.