Liderul USR a atacat-o violent pe Viorica Dăncilă pe subiectul audierii Rovanei Plumb, susținând că pentru pesediști legea este mereu opțională.

„Când ești PSD, legea e mereu opțională.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: „O vom audia pe Rovana Plumb DUPĂ audierea din Parlamentul European”.

Legea 373/2013, art. 19: „ Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene”.

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, unde PSD face legea, au răspuns cererii imperative a USR arătându-i legii degetul mijlociu: Rovana Plumb nu va fi audiată înainte de 2 octombrie, ca să nu-și dovedească încă o dată incompetența”, a notat pe pagina sa de Facebook, deputatul USR.

În opinia sa, „e un nou stadiu de nesimțire social-democrată la adresa statului de drept”.

Acesta a amintit că în 2014, nu doar că Parlamentul a audiat-o pe candidata Corina Crețu așa cum zice legea și-nainte de audierea la Bruxelles, dar premierul PSD de atunci a participat la ședința Comisiilor de afaceri europene.

„Acum, premierul Dăncilă și ciracii ei ne spun că dacă Rovana Plumb e acceptată de Parlamentul European, avem și noi voie să-i punem niște întrebări. Ca să mimăm democrația și legalitatea, cum ar veni. Căci presupun că dacă pe 2 octombrie comisiile PE de Transport și turism (TRAN) și Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) constantă evidența habarnismului corupt al dnei Plumb, va fi prea târziu pentru toată lumea.

Sper că dna Dăncilă nu visează să și desființeze Parlamentul, dacă se teme așa tare ca ea și acoliții ei să vină în fața aleșilor.

Vom și voi insista pe toate căile parlamentare și la toate ședințele de plen de până pe 2 octombrie ca legea să fie respectată și Rovana Plumb – audiată”, a conchis Bulai.