Un oficial militar de la Teheran a declarat că Iranul poate scufunda navele de război americane trimise în regiunea Golfului folosind rachete şi “arme secrete”. Declarația vine după ce Statele Unite au anunţat vineri desfăşurarea a 1.500 de soldaţi în Orientul Mijlociu. Washingtonul a transmis că această acțiune este o încercare de a consolida apărarea împotriva Iranului, în timp ce au acuzat Gărzile Revoluţionare ale ţării că sunt direct responsabile pentru atacuri asupra unor petroliere în această lună.

America (…) trimite două nave de război în regiune. Dacă ei comit cea mai mică prostie, vom trimite aceste nave la fundul mării împreună cu echipajul şi avioanele lor folosind două rachete sau două noi arme secrete”, a declarat generalul Morteza Qorbani, consilier în comandamentul militar iranian, pentru Mizan.

Experţi occidentali afirmă că Iranul îşi exagerează adesea capabilităţile pentru arme, deşi există preocupări legate de programul său de rachete, în special cele balistice cu rază lungă de acţiune, scrie Agerpres citând Reuters.