Prețul a fost făcut în condiţiile în care costul de producţie al unei gigacalorii este de 500,03 lei, dar sunt acordate subvenţii de către municipalitate. Anunțul a fost făcut miercuri, chiar de administrația locală.

Decizia începerii furnizării căldurii a fost luată în urma solicitărilor din partea beneficiarilor, fiind înregistrate temperaturi exterioare scăzute mai ales pe timpul nopţii.

„Societatea Goldterm SA anunţă că sâmbătă, 31 octombrie, va începe furnizarea agentului termic în sistemul centralizat de termoficare din municipiul Mangalia. Potrivit reprezentanţilor societăţii, în ultimele două săptămâni au fost efectuate probele la rece în toate blocurile racordate la reţea şi s-a intervenit cu lucrări de reparaţii, atât în centrale, cât şi în subsolurile blocurilor, acolo unde a fost necesar. Decizia de începere a furnizării agentului termic a fost luată ca urmare a solicitărilor din partea beneficiarilor, dar şi pentru că prognoza meteorologică indică o scădere a temperaturilor exterioare, în special pe timpul nopţii”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia.

Aproape 250 de lei pe gigacalorie

Totodată, potrivit sursei citate, pentru a veni în sprijinul populaţiei, primăria subvenţionează, de la bugetul local, ca în fiecare sezon rece, aproximativ jumătate din costul unei gigacalorii. Astfel, preţul plătit de cetăţeni va fi de 238,57 lei/gigacalorie, cel de producţie fiind de 500,03 lei/gigacalorie.

Reprezentanţii Goldterm susţin că preţul poate suferi modificări, în funcţie de costul de achiziţie pentru gazele naturale, dar şi raportat la alţi indicatori economici.

Asociaţiile de proprietari care înregistrează datorii au primit notificări că nu vor primi căldură şi apă caldă, până nu vor achita restanţele din iarna trecută.

„Goldterm Mangalia continuă programul de contorizare individuală gratuită, astfel încât oamenii să plătească exact cât consumă. În acelaşi timp, consumatorii pot opta pentru facturarea individuală, dacă doresc să achite facturile direct la Goldterm Mangalia şi nu prin Asociaţie”, se mai spune în comunicatul Primăriei Mangalia.