Conform estimărilor companiei Edenred, cel mai mare emitent de tichete și carduri preplătite pentru companii, această îmbunătățire a cadrului fiscal a determinat o creștere a numărului de companii care intenționează să acorde salariaților bonusuri de Paște sub forma tichetelor sau cardurilor cadou.

"Clienții noștri au început deja pregătirile pentru acțiunile prin care își vor recompensa salariații de Paște. Eliminarea totală a impozitului în cazul tichetelor cadou a determinat mulți manageri și patroni de firme să ia în alcul acordarea de tichete sau carduri cadou, în locul cadourilor în numerar sau în natură, acestea fiind greu de gestionat din punct de vedere logistic. De asemenea, un cadou clasic poate să nu fie pe placul angajaților. În schimb, tichetele și cardurile cadou oferă libertatea de alegere a cadoului dorit dintr-o varietate de produse și servicii", spune Vianney du Parc, Director General al Edenred România.

Tichetele și cardurile de cadouri pot fi acordate începând din acest an atât în beneficiul angajaților, cât și al copiilor minori ai acestora cu ocazia evenimentelor majore din an, fiind neimpozabile dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii. Începând cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite și de la plata impozitului de 16% la nivelul angajaților. Oferite în beneficiul partenerilor de afaceri, tichetele și cardurile cadou pot fi încadrate pe linia de cheltuieli de protocol și sunt deductibile în limita a 2% din profitul contabil și scutite de taxele sociale.

"Din contractele de Ticket Cadou și carduri Compliments și din pre-comenzile înregistrate până în prezent, estimăm în acest an o creștere cu până la 20% a numărului de companii care vor oferi cadouri de Paște sub forma tichetelor și cardurilor cadou, comparativ cu anul trecut", completează Vianney du Parc.

Pe lângă scutirea de impozite și taxe salariale, avantajul major al tichetelor și cardurilor cadou este libertatea de cheltuire pentru angajați.  

Tichetele și cardurile cadou pot fi cheltuite pentru a cumpăra orice tip de produse, de la îmbrăcăminte, bijuterii, cosmetice, cărți, IT & electronice, accesorii, decorațiuni, bricolaj, articole de sport, până la produse alimentare din cea mai mare rețea de magazine partenere. Tichetele cadou de la Edenred sunt acceptate pe întreg teritoriul țării de peste 66.000 de comercianți parteneri. Cardurile cadou Compliments pot fi cheltuite în peste 6.500 magazine de toate tipurile.

Edenred este lider pe piața tichetelor și cardurilor preplătite pentru angajați, atât în România,  cât ți la nivel internațional. În România, peste 35 000 de companii acordă salariaților lor diverse tipuri de tichete și carduri emise de Edenred: tichete și carduri de masă Ticket Restaurant, tichete de cadouri Ticket Cadou, carduri de cadouri Compliments, vouchere de vacanță sau tichete sociale.