Dosarul în care s-a judecat Hoedlmayr Lazăr România, unul dintre principalii transportatori europeni, a vizat aspecte legate de calificarea surplusului din rezervă de reevaluare la data vânzării unui teren ca element similar veniturilor realizate de persoanele juridice nerezidente din România, prin prisma interpretării și calificării unui contract de prestări servicii.
„S-a demonstrat încă o dată faptul că legislația românească, deși uneori interpretată greșit, susține buna desfășurare a companiilor străine în România, fiind în armonie deplină cu reglementările și practicile europene”, au declarat reprezentanții companiei.
În procesul prin care a scăpat de plata a 1,5 milioane lei și a accesoriilor aferente, Hoedlmayr a fost reprezentată de casa de avocatură Dănilă, Petre și Asociații. „Este o soluție dată de un complet ce nu cunoaște bine practicile și hotărârile preliminare ale Tribunalului sau Curții Europene de Justiție. Am fost plăcut surprins să observ că judecătorii s-au aplecat mult și asupra comentariilor OECD în raport cu reglementările naționale”, a declarat Cristian Petre, partener la DPA și coordonator al echipei de avocați implicați în acest dosar.