Kojo Annan, în vârstă de 42 de ani, a cumpărat în 2004 un apartament în Chelsea, cartier de lux din centrul Londrei, în valoare de circa 500.000 de euro, prin intermediul unei companii offshore cu sediul în Samoa, în sudul Pacificului.

Proprietatea valorează în prezent aproape 1,8 milioane de euro. Documentele Panama arată că între adresa din Chelsea şi Mossack Fonseca a continuat corespondenţa până în 2015.

Kojo Annan este listat ca singurul director al companiei Sapphire Holding Ltd, din Samoa, dar şi ca director al altor două firme din Insulele Virgine Britanice, din Caraibe. El a negat că ar fi comis vreo infracţiune. Avocatul său a dat asigurări că societăţile “operează în concordanţă cu legile şi reglementările jurisdicţiilor de resort”.

Tatăl lui Kojo, Kofi Annan, a fost secretar general al ONU în perioada 1997 – 2006. Deşi nu a fost niciodată pus sub acuzare, Kojo a mai fost suspectat de corupţie şi trafic de influenţă, pentru că ar fi ajutat o companie din Elveţia, Cotecna, să obţină un contract de 10 milioane de dolari pe an prin programul ONU Petrol contra Hrană, în perioada în care tatăl său conducea organizaţia.

Un raport din 2005 publicat de o comisie ONU însărcinată să ancheteze cazul nu a găsit, însă, nicio dovadă că acest contract ar fi fost acordat în urma intervenţiei lui Kojo. El s-a aflat în centrul unei controverse şi în 2006, când au apărut informaţii că a cumpărat o maşină Mercedes cu opt ani înainte să ceară o reducere de peste 5.500 de euro, declarând că tatăl său este proprietarul automobilului.

Mai mult, el ar fi evitat plata unor taxe vamale în valoare de aproape 10.000 de euro atunci când a trimis maşina de la Geneva în Ghana, unde se află familia sa, folosind numele fostului secretar general.