Programul „Rabla Plus” și, mai ales, suma de circa 10.000 de euro oferită ca subvenție pentru achiziționarea unui automobil electric a făcut tot mai mulți români să ia în calcul achiziționarea unui așanumit vehicul Z.E. (cu emisii poluante zero).  Pe lângă cele două variante BMW i3 și Kia Soul EV, Mercedes-Benz Clasa B, Mitsubishi i-MiEV, Renault Kangoo, Renault Zoe, Volkswagen e-Golf, Volkswagen e-Up, spuneam în articolul din 16 mai că un caz mai aparte este cel al modelului Nissan Leaf care, deşi nu este importat prin reţeaua clasică, cea a Renault Commercial Roumanie (Dacia, Nissan, Renault), este disponibil pentru achiziţii graţie companiei Badsi Impex. Ei bine, Leaf este disponibil pentru clienți în chiar două variante, una de 24kW și alta de 30kW. Prețurile de catalog pentru prima variantă încep de la 32.845 euro, iar pentru cea de-a doua de la 34.845 euro. Ambele cu TVA.

Grație programului „Rabla Plus” din prețul acestora pot fi scăzuți din start 10.000 de euro, iar dacă predau și un vehicul mai vechi de opt ani clienții mai pot beneficia de o subvenție de circa 1.450 euro.

 

În afara celor două variante Nissan Leaf, Badsi are în portofoliu și modelul Nissan e-NV200. Prețurile cu TVA pentru acesta încep de la 34.782,5 euro, iar subvențiile pentru achiziție sunt aceleași ca în cazul lui Leaf.

Ca și în cazul celor două modele Nissan, alte trei vehicule eligibile pentru „Rabla Plus” vor fi comercializate de Autoklass Pipera, unul dintre dealerii Mercedes-Benz din România. Chiar dacă smart fortwo Electric Drive și smart forfour Electric Drive vor putea ajunge la clienți abia din luna iunie, doritorii pot face comenzi încă de pe acum, beneficiind de bonusul de 10.000 de euro și, eventual, de cel pentru casarea unui vehicul vechi. Prețurile pentru fortwo încep de la 18.5531 euro (fără TVA), iar pentru smart Forfour electric drive, de la 19.108 euro (fără TVA). La scurt timp după lansarea modelelor smart fortwo și smart forfour, va deveni disponibil și smart fortwo cabrio Electric Drive, acesta fiind, de asemenea, disponibil pentru comenzi încă de pe acum. Prețul de pornire, fără TVA este de 21.292 euro.

Detalii despre toate celelalte modele 100% electrice disponibile în România care sunt incluse în programul „Rabla Plus” puteți citi în articolul din 16 mai 2017.