Câştigul net a s-a contractat până la 196 milioane euro de la 1,26 miliarde euro cu un an înainte, a raportat azi asigurătorul german cu sediul în Munchen. Cei 20 de analişti chestionaţi de Bloomberg estimau pe medie un profit net de 660 milioane euro, ceea ce înseamnă că Allianz a ratat cu aşteptările pieţelor cu 70%.
Cu toate acestea, acţiunile Allianz avansau azi pe bursa din Frankfurt cu 3,1%, până la 74,45 euro, nivel la care capitalizarea companiei era de 33,6 miliarde euro.
Allianz a spus că pierderile din activităţile non-operaţionale s-au cifrat la 931 milioane euro, incluzând pierderile din investiţii în bănci şi alţi asigurători, precum şi o depreciere de 122 milioane euro a portofoliului de obligaţiuni suverane ale Greciei.
Aigurătorul, condus de CEO Michael Diekmann, şi-a reafirmat ţinta de profit operaţional de 7,5 miliarde euro până la 8,5 miliarde euro.
“Toată lumea se aştepta la pierderi adiţionale din cauza Greciei, dar deprecierile din trimestrul III au lovit ca ciocan. Ceea ce de asemenea a lovit compania a fost rata de taxare foarte mare, dar cu toate acestea, profitul operaţional nu a fost afectat, el rămânând în ţintă pentru acest an”, a spus Konrad Becker, analist al Merck Finck & Co. din Munchen.
Profitul operaţional s-a situat la 5,87 miliarde euro după primele nouă luni din acest an. În ceea ce priveşte profitul operaţional din trimestrul III, acesta s-a cifrat la 1,91 miliarde euro, în scădere cu 7,3%, dar bătând estimarea medie a analiştilor, de 1,7 miliarde euro.