Cea de-a patra candidată la şefia DNA este procuroarea Gabriela Scutea, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Brașov. Gabriela Scutea a ocupat poziţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind propusă în 2007 de fostul ministru Monica Macovei. 
Conform celei mai recente declaraţii de avere, semnată de Gabriela Scutea în mai 2017, el deţine o casă de locuit și un apartament. Procuroarea care un autoturism Volkswagen, cumpărat în 2002, deține patru conturi, cinci depozite bancare și a depus peste 44.000 lei într-un fond de investiții. În trei conturi deține aproxiamtiv 8.500 lei și circa 5.700 euro. În cele cinci depozite deține puțin peste 21.000 euro și 90.000 lei.

Salariul încasat de Scutea în 2016 ca procuror al a fost de 141.410 lei pe an, plus 22.500 lei indemnizație membru consiliu de supraveghere AVAS, la care se adaugă 7.605 euro și 5.744 lei, salariu ministru consilier 

Tudorel Toader: În acest moment sunt 4 candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe Facebook, în jurul orei 12,30, că patru procurori şi-au depus candidatura la selecţia organizată pentru funcţia de procuror-şef al DNA, lista completă urmând a fi publicată la ora 16,30. „În acest moment, sunt 4 candidaţi pentru funcţia de procuror-şef DNA şi 14 candidaţi pentru funcţia de judecător la TUE! 
La orele 16,30, pe pagina MJ, vom afişa listele de candidaţi pentru cele două funcţii!”, a scris Tudorel Toader, aflat într-o vizită în Estonia. 
Cei patru candidaţi sunt: Gabriela Scutea, fost procuror general adjunct al României, Andrei Bodean, procuror la DNA Constanţa, Paula Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi şi procurorul militar Nicolae Lupulescu. 
Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Noua procedură se desfăşoară până pe 6 septembrie.  Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până vineri inclusiv. Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.