Producatorul de bere InBev, al doilea din lume ca volum, a anuntat ca isi mentine oferta de preluare a companiei americane Anheuser-Busch, de 65 dolari/actiune, considerand ca aceasta reprezinta o valoare corecta a companiei.

Anheuser-Busch, a respins vineri oferta de preluarea a InBev, in valoare de 46,3 miliarde dolari, si a anuntat un program de reducere a costurilor cu 1 miliard de dolari pe an. Compania americana a analizat oferta belgienilor drept prea mica.

Compania belgiana a anuntat ca prefera ca preluarea sa se faca in termeni amiabili, dar reprezentantii InBev au adaugat ca „In acelasi timp, InBev isi mentine intentia de preluare si va urma orice cale prin care actionarii Anheuser-Busch sa se faca auziti”.

Analistii de pe piata sunt de parere ca InBev va fi nevoit sa isi majoreze oferta de preluare pana la 70 de dolari/actiune pentru a convinge board-ul director al Anheuser-Busch sa reia negocierile.

In cazul in care tranzactia va fi incheiata acesata va fi cea de-a treia mare preluare a unei companii americane de catre o firma straina. Mai multe oficialitati, printre care si senatorii din Missouri, si-au exprimat obiectia la aceasta afacere argumentand ca ar duce la pierderea locurilor de munca pentru sute de personae.

Sursa: Reuters