Premierul ungar sare în ajutorul familiilor afectate de pandemie!

Prim-ministrul a vorbit la evenimentul respectiv şi despre crearea unei economii mai sigure după criza creată de către pandemie. Simultan, Viktor Orbán a transmis că vor fi formate două noi comitete operative, care vor fi coordonate de ministrul de externe şi al comerţului exterior, respectiv de ministrul responsabil pentru familii.

În cadrul conferinţei intitulate „Ungaria reporneşte!”, şeful guvernului de la Budapesta a subliniat că familiile care cresc copii au fost afectate de pandemie şi există mulți oameni care au fost nevoiți să apeleze la economii.

Așadar, prim-ministrul propune guvernului ca la începutul anului 2022, părinţilor care cresc copii să li restituie impozitul pe venit achitat în 2021, în cazul în care Ungaria se va reuşi obţinerea unei creşteri de 5% a PIB-ului.

Persoanele cu o situaţie materială bună nu au nevoie de acest ajutor

De asemenea, Viktor Orbán a punctat că cei cu o situaţie materială bună nu au nevoie de acest ajutor iar limita ar putea fi stabilită la salariul mediu pe economie, iar celor care cresc copii şi au un venit sub acest prag ar trebui să li se restituie impozitul pe venit achitat în 2021, astfel încât aceştia să îşi poată reface economiile. Ar fi vorba de un efort bugetar de 550-580 miliarde de forinţi, conform calculelor realizate de premierul Viktor Orbán.

Totodată, prim-ministrul a anunţat că faza protejării economiei se apropie de sfârşit şi urmează faza relansării economice. Așadar, vor fi create două noi comitete operative, unul sub conducerea ministrului de externe Péter Szijjártó, responsabil cu relansarea vieţii economice, iar celălalt sub conducerea lui Katalin Novák, ministrul responsabil pentru familii, un comitet operativ care se va ocupa de relansarea vieţii sociale.

Sursa: mediastandard.ro