Dacă inițial producătorul Festivalului a anunțat ca prim soliști pe balerinii de la Teatrul de Balet al Palatului Kremlin din Moscova, Ekaterina Pervushina și Maxim Afanasyev, o accidentare mai veche l-a determinat pe Afanasyev să renunțe la acest proiect, așa că organizatorii din Rusia au înlocuit acest cuplu de prim soliști cu unul cel puțin la fel de valoros, format din: Zhanna Gubanova și Alexey Lyubimov.

Zhanna Gubanova este prim solistă la Teatrul Stanislavsky și Nemirovich-Dancenko din Moscova. Ea a absolvit prestigioasa Kiev State Ballet School în anul 2014, iar din anul 2016 dansează pentru Teatrul Stanislavsky. A fost remarcată încă din anul 2013, când a câștigat Medalia de Aur la renumitul festival studențesc Mikhailovsky Theatre, fiind considerată una dintre cele mai importante balarine din noua generație.

Alexey Lyubimov este balerin principal la Teatrul Stanislavsky și Nemirovich-Dancenko din Moscova. El a absolvit prestigioasa Perm State Ballet School în anul 1999, iar din anul 2000 s-a alăturat acestui important teatru moscovit. De atunci dansează în rolurile principale din repertoriul teatrului și este mereu prezent în turneele internaționale. Este unul dintre coechipierii și partenerii de scenă a binecunoscutului balerin Sergei Polunin, alături de care a participat în numeroase turnee. Anul acesta, Lyubimov a primit distincția de Artist de Onoare al Federației Ruse pentru meritele sale artistice.

Alături de cele două vedete mai participă la Festival și Polina Filippova, solistă principală la renumitul Teatru Academic de Operă și Balet din Samara, iar corpul de balet este format din 30 de balerini de la Teatrul de Operă și Balet Saransk. Coregrafia evenimentului îi aparține Zinaidei Baturin, solistă și coregrafă la Teatrul de Balet al Palatului Kremlin din Moscova. Regia va fi asigurată de regizorul și coregraful Sergey Baturin de la Russian Multimedia Theatre din Moscova.

Spectacolele se vor juca la Sala Palatului în regim “sală mică”, pentru ca spectatorii să beneficieze de o calitate mai bună a vizionării. Prețurile biletelor variază între 150 și 250 de lei, iar prețurile abonamentelor pe trei zile între 360 și 600 de lei. Biletele și abonamentele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Sălii Palatului sau online din rețelele eventim.ro, blt.ro, bilete.ro și iabilet.ro.