Românii trebuie să fie cumpătaţi şi să nu ceară mai mult decât poate susţine economia, a spus premierul Emil Boc în plenul Camerei Deputaţilor unde a prezentat un bilanţ al măsurilor luate până în prezent pentru stimularea economiei şi crearea de locuri de muncă.

Primul ministru a arătat că misiunea de bază a Guvernului este menţinerea şi crearea locurilor de muncă pentru că oprirea reformelor ar duce ţara pe marginea prăpastiei.

“Guvernul trebuie să aibă grijă de cei care sunt cei mai vulnerabili, dar şi să ia măsuri pentru modernizare şi pentru ieşirea din criză. Protecţia socială şi modernizarea pot părea în cotradicţie, dar nu sunt, cu condiţia să fim cu toţii cumpătaţi. Criza a trecut mai uşor peste cei care au fost cumpătaţi în perioada de creştere economică, însă din păcate, noi românii nu am fost prudenţi. Nu trebuie să cerem mai mult decât poate economia în acest moment”, a spus Boc.

Premierul se apără cu leul stabil

Primul ministru a arătat că cei care spun că Guvernul nu a făcut nimic, nu a luat nici o măsură anticriză sau pentru sprijinirea mediului de afaceri, nu au dreptate.

“Dacă Guvernul nu a făcut nimic, cum se face că leul este stabil, şomajul este sub media europeană, exporturile au început să crească de mai bine de trei luni, agenţiile de rating au îmbunătăţit deja perspectiva ţării, iar România are una dintre cele mai scăzute cote unice de impozitare din Europa?”, a spus Boc în faţa deputaţilor.