Grupul a făcut publică o declaraţie oficială, precizând că ar putea exista până la 100 de miliarde de barili de petrol în sudul Angliei, după ce a forat anul tercut un puţ la Horse Hill lângă Aeroportul Gatwick. Oil&Gas Investments a adăugat că în zona vizată ar putea fi 158 milioane de barili de petrol pe kilometru pătrat.

"Forarea celui mai adânc puț din ultimii 30 de ani, alături de capacitatea de a utiliza concepte, tehnici și tehnologii disponibile în anii 1980, a oferit date şi interpretări de ultimă oră şi a schimbat în mod cuprinzător înțelegerea resurselor de petrol potențiale ale zonei," a declarat Stephen Sanderson, CEO al UKOG.

Cu toate acestea, UKOG a recunoscut că se estimează că doar 3 până la 15% din imensa cantitate de petrol ar putea fi recuperată, în comparație cu prospecţiile geologice similare din SUA și vestul Siberiei.

Dar oricum, ar fi o binefacere pentru Marea Britanie unde industria de petrol scoţiană de la Marea Nordului continuă să lupte cu producția de petrol în scădere, după ce s-au procesat în jur de 45 de miliarde de barili în ultimii 40 de ani.

În 2014, Organizația de Tarilor Exportatoare de Petrol OPEC a prevăzut că industria de petrol din Marea Nordului este în cădere liberă. Producția medie de petrol de la Marea Nordului a înregistrat în 2013  cel mai scăzut nivel din 1977 şi până în prezent.