Procentele cu ”minus10 – 20% – 30% din prețul afișat” pe care le găsim astăzi răsfoind diverse magazine online (eMag, Flanco, Domo, Altex, Elefant, Fashion Days etc.) se vor transforma în ”minus 60 – 80% – 90%”. Ca și anul trecut, Black Friday va fi organizat timp de două vineri la rând, mulți dintre retaileri anunțând reduceri semnificative și în săptămâna 21 – 28 noiembrie.

Anul trecut peste 4,1 milioane de români și-au  manifestat intenţia de a cumpăra produse de Black Friday, conform unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown, iar anul acesta numărul acestora se ridică la 5,7 milioane de persoane.

eMAG, de exemplu, cel mai mare magazin online din regiune, va organiza Black Friday pe 21 noiembrie în intervalul 6.00-8.30 AM, reducerile ajungând la 75 milioane de lei la cele peste 450.000 de produse incluse în oferta specială. Potrivit lui Iulian Stanciu, director general eMAG, această ediţie a Black Friday va fi cea mai mare de până acum, fiind organizat cel mai mare eveniment de shopping din România. În total, eMAG estimează vânzări de 150 de milioane de lei pe parcursul întregii zile de Black Friday.

De asemenea, Altex, cel mai mare retailer electro – IT din România, a început pregătirile pentru Black Friday (n.r. – pentru perioada 21 – 23 noiembrie) încă din prima săptămână a lui noiembrie, lansând reduceri mari cu mult înaintea acestui eveniment. "Datorită acestei inițiative, clienții vor evita aglomerația specifică perioadei de Black Friday”, spunea Dan Ostahie, Președinte și CEO ALTEX România.

Tot pe 21 noiembrie, cel mai mare site de anunțuri auto din România, Autovit.ro, anunță reduceri semnificative  între orele 7.00 si 18.00. “Ne-am propus să organizăm o campanie de Black Friday deoarece, ca lider de piață pe segmentul de anunțuri auto, vrem să fim cât mai aproape de partenerii noștri, dar și de românii care sunt în căutarea unei mașini.Clienții vor avea la îndemână oferte de nerefuzatdin toate segmentele auto, de la Skoda la BMW, de la Toyota la Mercedes”, declara Mihai Cune, Business Manager la Autovit.ro.

Și nu sunt singurele exemple. ”De Black Friday (n.r. 21 noiembrie), vom avea reduceri între 40% și 80% la peste 200.000 de produse, la absolut toate categoriile de pe site, de la genți și parfumuri, până la produse de decorațiuni interioare”, spun și reprezentanții elefant.ro.  De altfel, și în acest caz, Vinerea Neagră din 21 noiembrie, va fi urmată de o săptămână de reduceri.

Lista magazinelor participante la BLACK FRIDAY România 2014

BLACK FRIDAY 2014: Magazine cu produse IT:

Oktal
eMAG
Evomag
PC Garage
F64
ClickShop
Marketonline
Azerty
Magazinultau
Koyos
Mediadot
Conrad
Sensodays

BLACK FRIDAY 2014: Magazine cu electrocasnice:

Altex
Domo
Carrefour
Flanco
eMAG

BLACK FRIDAY 2014: Magazine de fashion, încălţăminte şi accessorii:

TinaR
Ecco Shoes
Miniprix
Boutique Mall
StarShinerS
dEpurtat
Ama Fashion
LaFemme
Originals
Fashion Days
Quick24
Zorile Store
Matar
My Closet
StarShinerS
eMAG
KurtMann
Jadu
Military Shop

BLACK FRIDAY 2014: Ceasuri, genţi, parfumuri şi accesorii

Dasha
Chic Bags
WatchShop
Jadu
TopCeas

BLACK FRIDAY 2014: Magazine de cărţi:

Nemira
Elefant.ro
Libris
eMAG
Okian
Curtea Veche

BLACK FRIDAY 2014: Magazine cu jucării şi articole pentru copii:

Bebe Bliss
Best Kids
DinoLand
101 Jucării
Noriel
eMAG
Educlass
Strollers
BebeBliss
3Pitici

BLACK FRIDAY 2014: Cadouri:

E-Cadou
USBMania
FunGift
Cadouri De Top