Acest lucru se întâmplă în Castellanza (Varese), unde, începând de duminică va fi celebrată din nou Sfânta Liturghie cu public, dar cu precauțiile cuvenite și în conformitate cu o organizare bine stabilită.

„Reîncepem, fără nerăbdarea a avea totul imediat şi fără a ne preface că totul este la fel ca înainte” este firul călăuzitor al comunităţii pastorale a Sfinților Giulio și Bernard.

Una dintre noutăți, pe lângă sancțiuni și alte măsuri de limitare ale Covid-19, este biletul. Detaliile, incluse în pliantele special pregătite, sunt ilustrate de preotul paroh Don Gianni Mario Giudici într-un videoclip publicat pe site-ul comunității, www.cpcastellanza.it.

Liturghiile de duminică, la care va putea participa un număr limitat de credincioşi, se vor desfăşura în aer liber, la oratoriul Sacro Cuore și numai în caz de vreme rea în cele două biserici ale orașului, San Giulio și San Bernardo. În orice caz, nimeni nu va putea intra fără bilet. Voluntarii serviciului de ordine au, printre alte sarcini, şi cea de a verifica intrările.

Se poate alege ziua și ora slujbei

Credincioşii, conectându-se pe site-ul comunității pastorale, vor putea alege ziua și ora slujbei. Un registru electronic indică numărul de locuri disponibile, iar dacă există locuri libere, se poate scrie numărul de bilete dorite, până la cinci, se adaugă în coș, după care, odată specificate numele, prenumele și adresa de e-mail, biletele vor sosi la adresă în format electronic, gata să fie tipărite și prezentate la intrarea în biserică. Aşa cum se întâmplă şi în cazul multor altor evenimente. Cu excepția faptului că aici, nu se plăteşte nimic. 

Se mizează mult pe bunul simţ. Cei care participă într-o duminică la Sfânta Liturghie, săptămâna următoare ar trebui să aștepte până în ultimul moment înainte de a-și rezerva locurile rămase, pentru a-i favoriza pe cei care nu au reușit încă să participe în direct la sărbătoarea euharistică. Sau, cel puțin, acesta este apelul pe care preotul l-a lansat credincioșilor, scie Il Giornale.