”Este greu se pui ordine peste noapte. Trebuie să-i obligăm să intre în normalitate. Toate acele proprietăți fac parte din portofoliul de care vrem să scăpăm, fie aducându-le la stadiul O.K., fie desființându-le”, anunţă Paul Mărășoiu, șeful direcției turistice din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.
Mărășoiu a mai menționat în cadrul unei conferinţe de presă, că reprezentanţi ai ministerului au făcut tururi ale Litoralului şi, în urma controalelor, au deja întocmită o „listă neagră” a operatorilor care nu se încadrează în norme. Mai mult, chiar dacă până la sezon mai sunt câteva săptămâni, amenzile pentru hotelierii neglijenţi au început deja să curgă. Potrivit acestuia, există un apetit pentru vânzarea hotelurilor slabe, care nu costă extraordinar de mult, însă raportat la ceea ce oferă acestea au prețul mare.
Mărăşoiu a oferit şi explicaţii la întrebări de genul „de ce nu avem un turism normal pe litoral”. Oficialul MTDR a spus ceea ce ştim cu toţii. Ca în fiecare an, unităţile de cazare de la malul mării se împart se împart între „cele care vor să facă treabă și cele care dau un tun două luni pe an”.

”Litoralul este, și va rămâne, subiect pentru piața locală, turiștii externi fiind în număr limitat. În ’92, toți marii turoperatori au optat pentru România. După multe negocieri s-au dus la bulgari. Noi, pe atunci, nu ne vindeam țara. Bulgarii le-au dat contracte pe 15 ani, terenuri să-și ridice hotelurile. Dacă este să blamăm, trebuie să începem cu ceea ce s-a întâmplat acum 20 de ani”, a declarat Mărășoiu, întrebat fiind de eterna comparație între litoralul românesc și cel bulgăresc.
Reprezentantul ministerului a mai adăugat că instituția se gândește la câteva facilități (scutiri de taxe) pentru investitorii de pe Litoral pentru a impulsiona turismul.