Frecvența cu care băncile comerciale reduc dobânzile la depozitele în lei a devenit cel puțin lunară. După ce marile bănci comerciale au operat reduceri de dobândă la depozitele în lei, Volksbank România a decis pentru a doua oară reducerea dobânzilor la depozitele în lei cu 0,5 puncte procentuale, ca urmare a evoluţiei indicatorilor de pe piaţa monetară. Măsura se va aplica atât depozitelor în Lei pentru persoane fizice, cât şi celor destinate persoanelor juridice.
Dobânzile la depozitele în Euro rămân neschimbate. După această reducere, cea mai mare dobândă oferită de Volksbank România este de 6,5%, pentru Planul de Economii în lei, produs adresat persoanelor fizice. În cazul persoanelor juridice, dobânda maximă la lei este de 6,25%, pentru depozitul Platinum Extra cu maturitate la 12 luni.
„Banca urmăreşte cu atenţie evoluţiile de pe piaţă. Vrem să oferim în continuare dobânzi competitive, dar, în acelaşi timp, ne uităm şi la evoluţiile de pe piaţa interbancară”, a declarat Marius Istrati, şeful departamentului Retail Product Development din cadrul Volksbank.
De la ultima ajustare a dobânzilor Volksbank, operată la începutul lunii februarie, indicii ROBOR pe scadenţe scurte au scăzut cu circa 1,5 puncte procentuale.
Au mai rămas băncile grecești să opereze reduceri de dobândă. Media pe sistem la băncile grecești (în afară de Alpha Bank) este de 6%-7%.