Conditiile actuale de pe piata imobiliara a dus la o scadere a tranzactiilor pe segmentul terenurilor, in 2008 fiind scoase la vanzare aproape de sase ori mai multe apartamente decat terenuri, conform unei analize realizate de portalui imopedia.ro, detinut de RUN Data Solutions.

Conform analizei imopedia.ro, „in zonele limitrofe Bucurestiului, cei mai numerosi proprietari care vor sa isi valorifice terenurile se afla in orasul Otopeni. Pe al doilea loc de afla comuna Corbeanca, iar apoi comuna Balotesti”.

De asemenea, reprezentantii imopedia.ro, numarul ofertelor de case si vile din baza de date a portalului a ajuns in octombrie 2008 la 12.000, mai mic decat cel al apartamentelor, insa mai mare decat cel al terenurilor, 5.000 de anunturi.

„In baza noastra de date imopedia.ro, de la inceputul anului, cele mai multe anunturi de vanzare au avut ca obiect apartamentele din Bucuresti si Ilfov. In luna octombrie au fost aproape 30.000 de oferte, mai mult decat dublu fata de luna ianuarie a anului 2008”, a declarat managerul general al companiei RUN Data Solutions, Razvan Muntean.

Acesta a mai adaugat ca portalul de imobiliare run.ro, care a luat nastere in urma cu noua ani, a devenit recent imopedia.ro in urma rebranding-ului care a necesitat o investitie de 50.000 de euro.

„Portofoliul noului portal cuprinde 600 de agentii si peste 400.000 de anunturi imobiliare, acesta avand un trafic de 150.000 de vizitatori lunar”, a adaugat Razvan Muntean „Am schimbat grafica, am schimbat conceptul, am creeat discutii in randul agentiilor imobiliare prin introducerea fisei tehnice de conformitate care va pune punct ofertelor false”, a spus Muntean.

RUN Data Solutions a raportat in 2007 afaceri de 400.000 de euro, iar pentru anul acesta vizeaza o majorare pana la 600.000 de euro. Aproximativ 70% din cifra de afaceri a companiei este reprezentata de sectiunea de imobiliare.