Acordul privind împrumutul de peste 300 milioane de euro acordat României de Guvernul nipon în vederea construcţiei unei linii de metrou pe ruta Bucureşti – Aeroportul „Henri Coandă” a fost semnat, miercuri, la Tokyo, în cursul vizitei pe care preşedintele Traian Băsescu o face în Japonia. Anunţul în acest sens a fost făcut, miercuri, printr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a avut, în cursul vizitei oficiale în Japonia, o întâlnire cu premierul nipon Yukio Hatoyama, în cursul căreia au fost abordate aspecte privind relaţiile economice bilaterale, precum şi o serie de teme de pe agenda internaţională.

„Convorbirile au fost urmate de semnarea Acordului privind împrumutul Yen loan, echivalent a peste 300 milioane de euro, acordat de Guvernul japonez, în vederea realizării legăturii de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă”, se arată în comunicat.

La jumătatea lunii ianuarie, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţa că Guvernul Japoniei va împrumuta România cu 41,87 miliarde de yeni (aproximativ 315 milioane de euro) pentru construcţia unei linii de metrou pe ruta Bucureşti – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, l-a primit atunci în audienţă pe ambasadorul Japoniei în România, Natsuo Amemiya, acesta informând că Guvernul Japoniei a luat decizia de a acorda României un împrumut de tip „Japanese ODA Loan”, pentru extinderea reţelei Metrorex spre Otopeni.

SURSA: Mediafax