Se pare că Alexandru Cumpănaşu, candidat la alegerile prezidenţiale, nu numai că nu are studii superioare, dar nu are nici măcar diplomă de Bacalaureat. Cei de Realitatea TV spun că, potrivit unor surse, Daniel Breaz, fost ministru al Educaţiei, ar fi recunoscut situaţia.

De altfel, în CV-ul lui Cumpănaşu apare doar un atestat profesional de programator-analist, obţinut la Colegiul Naţional “Ioniţa Asan” din Caracal, judeţul Olt. În mod surprinzător, el ar fi urmat, recent, cursuri de master la o universitate din Elveţia, potrivit mainnews.ro.

Cumpănaşu a fost întrebat de jurnaliştii Realitatea TV despre studiile sale superioare, având în vedere că a predat la un colegiu al Ministerului Afacerilor Interne, însă a evitat să dea un răspuns clar.

„Eu i-am călcat în picioare pe toţi cei care au terminat Spiru Haret şi care nu mai ştiu să scrie în limba română şi pe cei care în loc să îşi facă treaba acolo, la universităţi, termină pe bandă rulantă tot felul de universităţi de doi bani. Din punctul meu de vedere, da, am studii superioare şi cu mult superioare celor pe care unii dintre ei se laudă că le-au facut la Spiru Haret”, a declarat Alexandru Cumpănaşu pentru Realitatea TV.

În anul 2016, jurnalistul Robert Turcescu susținea că președintele Coaliției pentru Modernizarea României nu a absolvit o facultate.

„Găseşte cineva un curriculum vitae al lui Alexandru Cumpănaşu? Ăla de la Asociaţia pentru Implentarea Democraţiei, ăla care se chinuie să facă o emisiune cu ambasadori la Realitatea Tv! Uite care e pontul: o sursă bine informată îmi spune că numitul Cumpănaşu n-a terminat nici măcar anul I de facultate. Deci n-are studii superioare. Asta nu-i bai că, deh, ţara are nevoie de toţi oamenii ei, cu sau fără facultate. Numai că alde Cumpănaşu PREDĂ de nişte ani buni fel de fel de cursuri pe la Colegiul MAI. Deci? Facem un tic-tac cu “specialistul” Cumpănaşu?

Later edit: Cumpănaşu are contract şi la SNSPA şi, după cum se vede şi în captura de mai jos, se dă mare specialist şi în faţa unor minţi tinere adunate de liberali la Institutul de Studii Populare. E deja prea multă impostură, nu? Hai cu CV-ul Cumpănaşului! Sau n-avem?”, scria atunci Turcescu pe Facebook.