Immofinanz AG, unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari din România, îşi va extinde activitatea în Germania, Austria şi Polonia, după ce deprecierile de active din Rusia au provocat companiei pierderi în anul fiscal 2014, transmite Bloomberg. Centrele comerciale deţinute de Immofinanz în Moscova, care reprezintă aproximativ un sfert din portofoliul companiei de 6,7 miliarde euro, au fost afectate declinul economiei ruse, în urma sancţiunilor impuse Rusiei de statele occidentale. "Creşterea va fi direcţionată spre îmbunătăţirea profitabilităţii şi crearea unui portofoliu mai echilibrat între Europa Occidentală şi Europa de Est", a afirmat directorul general Oliver Schumy.

La Bursa de la Viena acţiunile Immofinanz au urcat vineri cu 3,6%, la 2,31 euro, cel mai ridicat nivel din iunie. Anul acesta titlurile au crescut cu 10%, evaluând compania la 2,47 miliarde euro. Deprecierea euro faţă de dolar şi deprecierile de active din Rusia şi Europa de Est au provocat companiei austriece pierderi nete de 361 milioane de euro în perioada martie 2014 – martie 2015.

Aproximativ două treimi din activele Immofinanz sunt în Europa de Est. Immofinanz are în România şapte proiecte în curs de dezvoltare, evaluate la 18,3 mil. euro, alte 60 de proiecte în curs de analiză, evaluate la 265,1 mil. euro şi cele 20 de proprietăţi funcţionale, evaluate la 665,8 mil. euro. 

Sursa: AGERPRES