Delegația română din grupul PPE din Parlamentul European încurajează IMM-urile să exploateze apelul lansat de Comisia Europeană cu privire la proiectele de eco-inovare. Bugetul anunțat de executivul comunitar este de 34,8 milioane de euro.
Întreprinderile și antreprenorii din întreaga Europă pot depune cereri de finanțare având ca scop să favorizeze aducerea pe piață a unor proiecte de mediu inovatoare.
Cererea de oferte este deschisă produselor, tehnicilor, serviciilor și proceselor ecoinovatoare care au scopul de a preveni sau de a reduce impactul asupra mediului sau care contribuie la utilizarea optimă a resurselor.
Cererea de candidaturi este deschisă până la 6 septembrie 2012, aproximativ 50 de proiecte urmând să fie selectate pentru finanțare.
Această oportunitate care poate oferi soluții la problemele existente în prezent dar, în același timp, suportul necesar  activităților antreprenoriale prietenoase cu mediul.
Prin proiectele lor IMM-rile românești se pot poziționa în sectorul de protecție a mediului și implicit, reducerea impactului activităților de afaceri asupra mediului.
Depunerea de propuneri este posibilă până la data de 6 septembrie 2012.