Fragmentele osoase descoperite în ”casa groazei” din Caracal, acolo unde se presupune că adolescenta Alexandra Mihaela Măceșanu a fost ucisă de Gheorghe Dincă, au ajuns la IML ”Mina Minovici”. Specialiștii au început deja testele antropologice, iar la o primă evaluare pare că oasele calcinate, extrem de mici, sunt de proveniență umană. La o primă evaluare – ce va fi certificată zilele viitoare doar după efectuarea testelor genetice și antropologice -, specialiștii spun că bucățile de os, toate calcinate și extrem de mici, ar fi de proveniență umană.

Geneticienii au pus oasele la curățat, într-o substanță dură

”Fragmentele osoase par a fi umane, dar  nu ne putem pronunța înainte de a avea rezultatele testelor de laborator. Acum se lucrează, suntem într-o primă etapă. După ce oasele, care sunt extrem de mici, nu mai mari de câțiva centimetri, vor fi curățate printr-o tehnică de laborator care distruge anumite impurități, acestea vor fi supuse testelor ADN. Bineînțeles, dacă va rămâne destul material genetic. Noi sperăm să avem din ce să facem testele genetice pentru stabilirea ADN-ului și, implicit, a identității victimei sau a victimelor”, au dezvăluit surse medicale pentru Libertatea.ro.

Geneticienii de la IML ”Mina Minovici” vor încerca, după ce vor stabili  care este proveniența fragmentelor osoase, să recompună, precum într-un puzzle, scheletul victimei. O dată curățate, oasele vor arăta nu numai dacă sunt umane, ci și dacă incendierea lor s-a făcut cu ajutorul unor substanțe inflamabile.

”Vom încerca, pe cât posibil, să recompunem scheletul. În același timp, testele de laborator ne vor arăta și ce substanțe s-au folosit la arderea oaselor care sunt foarte deteriorate”, au mai adăugat sursele citate.