Intervenție în forță a trupelor speciale la metroul din București unde mai mulți suporteri au fost scoși din garnitura de tren și încătușați pe peron. Suporterii aveau asupra lor fumigene, dar și mai multe arme albe.

Suporterii făceau parte din galeria echipei de fotbal CSA Steaua București, potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei.

”Suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine”

”Cu ocazia partidei de fotbal dintre echipele FC DINAMO 1948 București și CSA Steaua București, care se desfășoară pe stadionul Dinamo, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București comunică următoarele:

În jurul orelor 15.00, în proximitatea stadionului s-au adunat două grupuri, un grup de aproximativ 60 de suporteri dinamoviști și un grup de aproximativ 100 de suporteri steliști.

În momentul în care jandarmii au încercat separarea celor două grupuri și dispersarea lor, suporterii au intrat în conflict cu forțele de ordine.

Grupul de suporteri steliști a revenit în stația de metrou Ștefan cel Mare iar în momentul conducerii suporterilor doi jandarmi au fost loviți fiind necesară intervenția pentru imobilizarea și reținerea agresorilor.

În urma acestui conflict aproximativ 30 de persoane au fost conduse la secția de poliție, în vederea luării măsurilor legale”, se arată în comunicatul Jandarmeriei, potrivit digi24.ro.

Martorii prezenți la fața locului au relatat că Jandarmeria a folosit în intervenție gaze lacrimogene, în consecință zeci de călători cu metroul s-au grăbit să părăsească stația, alergând pe scări, spre ieșire.

Meci pentru Liga a 3-a

Meciul către care se îndreptau suporterii urma să aibă loc pe stadionul Dinamo, acolo unde urma să înceapă duelul dintre Dinamo II și CSA Steaua, contând pentru Liga a 3-a a campionatului național de fotbal.

În context, trebuie precizat că una din cele două combatante, CSA Steaua, a anunțat înaintea meciului că se confruntă cu mari probleme de lot, din cauza noului coronavirus.

„Clubul Steaua București anunță că, în urma testărilor efectuate înaintea partidei de fotbal cu Dinamo București 2, din etapa a patra a Ligii a 3-a, au fost depistați pozitiv cu Covid-19 nouă jucători și un membru din staff-ul tehnic al echipei.

Clubul nostru a anunțat organizatorul competiției despre cazurile de Covid-19 apărute în rândul echipei de fotbal. Toate persoanele infectate au fost izolate conform reglementărilor aflate în vigoare și vor reveni la antrenamente în urma unor alte teste efectuate”, se arată într-un comunicat al clubului.