Marika, o tânără acum în vârstă de 19 ani, este singurul copil născut în zona poluată din Cernobîl după cumplita explozie a centralei atomice din 1986. Când s-a născut, în 1999, autorităţile ucrainiene au încercat să ascundă „ruşinea” și să prevină eventualele probleme.

Copilul a fost născut într-o familie de muncitori care locuiau ilegal la 30 de kilometri de Cernobîl, potrivit spynews.ro. Se pare că părinţii tinerei au refuzat să se mute de acolo, deoarece autorităţile nu le-au oferit o altă casă, așa că au trăit printre radiații. În schimb, cei doi au fost acuzaţi că îşi omoară fiica şi o abuzează după ce s-a descoperit că a fost hrănită cu lapte provenit de la vaci care se hrăneau cu iarbă din zona iradiată. De-a lungul timpului, mama ei, Lydia Sovenko, în vârstă de 66 de ani, a fost nevoită să se confrunte şi să nege foarte multe zvonuri legate de fiica ei.

Dacă oamenii cred că e mutant sau că are două capete, greşesc foarte mult. Este un copil absolut minunat şi sănătos din ceea ce putem observa noi. Oamenii de aici cred că Mariyka este un simbol al renaşterii Cernobîlului, un semn de la Dumnezeu pe care îl interpretează drept o binecuvântare că trăiesc aici şi că viaţa revine în aceste locuri”, a declarat mama tinerei într-un interviu.