”Asa va arata Pasajul Doamna Ghica! Imagini in premiera! Lucram intens pentru a fi gata in aceasta toamna. Astfel, se va rezolva problema traficului din aceasta zona foarte aglomerata – Colentina/Obor.

Pana acum, au fost realizate lucrări de relocare a utilităților si au fost efectuate lucrări de instalații pentru a putea devia traficul.

De asemenea, a fost realizat zidul de sprijin adiacent zonei trotuarului și au fost demarate lucrările de sapătura și execuția zidului de sprijin la una dintre rampe.

Este planificată branșarea la rețeaua existentă de termoficare și devierea circulației pe breteaua nouă pentru a putea fi demarate forajele pentru coloanele forate, aferente fundațiilor de la pila 1 si culeea 1.

Lucrarile sunt realizate de colegii nostri de la Trustul de cladiri metropolitane.

Am depus toate eforturile pentru a depăși constrângerile generate de Starea de Urgență și pentru a continua execuția lucrărilor în condiții sigure pentru angajații noștri.

Activitatea pe șantiere se desfășoară în parametri optimi și respectă toate măsurile de siguranță pentru angajați cât și normele igienice și sanitare impuse în această perioadă, în vederea protecției și prevenției răspândirii Covid 19.”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Când au început lucrările

Primăria Municipiului Bucureşti a emis pe 18 septembrie autorizaţie pentru lucrări de defrişări şi relocare utilităţi în valoare de 51 de milioane de lei, în vederea construirii Pasajului Doamna Ghica.

Pe 15 mai 2019, PMB a anunţat că Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia Pasajului Doamna Ghica – Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti. Lucrările presupun reconfigurarea circulației pe Șoseaua Doamna Ghica și construirea unui pasaj suprateran peste Șoseaua Colentina.

„Acest proiect de infrastructură este extrem de necesar pentru Bucureşti şi va contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zonă foarte aglomerata a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobaţi în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile şi execuţia lucrărilor, estimată la 12 luni”, spunea atunci edilul Capitalei.