Situație tragică în România! Groparii nu mai fac față! Nimeni nu credea că se va ajunge aici (FOTO)

Valul de decese produse de coronavirus pun presiune și pe gropari, care nu mai fac față cererilor. Din această cauză, Direcția de Administrare a Domeniului Public Slobozia a intervenit în sprijinul groparilor și a trimis utilaje să sape gropile în cimitir.

Valeriu Petre Roșca, șeful DADP Slobozia, este cel care a dezvăluit situația teribilă, publicând, totodată și o serie de fotografii dintr-un cimitir din oraș.

„Colegii mei din DADP Slobozia dau o mână de ajutor groparilor care sunt depăşiţi şi nu mai fac faţă valului prea mare de înhumări”, scrie şeful DADP Slobozia.

Apel la vaccinare

Șeful DADP Slobozia a făcut și un apel la oameni să se vaccineze, subliniind că altfel vom ajunge să ne plângem prietenii și familia împreună.

„Haideţi să facem tot posibilul ca să rămânem sănătoşi, iar asta înseamnă să ne vaccinăm. Nu mai ascultaţi sfaturile persoanelor neavizate care vă mint că vaccinul este experimental, ci mergeţi să vă imunizaţi. Nu, nu imunizarea naturală e soluţia. Multe persoane care au avut SARS-CoV-2 au rămas cu sechele grave, cu plămânii afectaţi şi în proporţie de 60%!!! Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi familia, ca să vă acordaţi o şansă la viaţă, ca să nu vă rămână copiii singuri pe lume! (…) Dacă nu înţelegem nici în acest moment că fiecare dintre noi trebuie să facă tot posibilul pentru a ne proteja pe noi şi familiile noastre, vom ajunge să ne plângem cu toţii rudele şi prietenii”, spune acesta.

Situație similară și în Oradea

Decizia de folosire a utilajelor a fost luată la Cimitirul Municipal Rulikowski din Oradea, după ce numărul mare de decese din ultima perioadă a făcut ca timpul de așteptare pentru programarea unei înmormântări să crească.

Totodată, timpul de așteptare pentru o înmormântare este de o săptămână, în ciuda faptului că au fost angajați și mai mulți gropari, potrivit informațiilor transmise de adporadea.ro

„În momentul de față, la Cimitirul Municipal Rulikowski, în urma suplimentării personalului angajat pentru săpatul gropilor, timpul de așteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână. Asta, în condițiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi. La Capela Municipală pot fi depuși doar decedații pentru care s-a făcut programarea înmormântării”, a transmis Loredana Buz, consilier relații publice ADP Oradea.