Peste exact două săptămâni începe procesul în care Ilie Năstase este acuzat de ”refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”. Fostul lider ATP riscă o pedeapsa cu închisoarea între 1 și 5 ani dacă va fi găsit vinovat de magistrați. 

Totul după ce în primăvara anului trecut a fost prins conducând sub influența băuturilor alcoolice și a fost scos cu forța din mașină, după care încătușat.

La sfârșitul lunii mai 2018, Ilie Năstase a fost oprit de un echipaj de poliție în zona ambasadei China, în jurul orei 4.45. ”Întrucât acesta se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii polițiștilor, motiv pentru care a fost încătușat și condus la sediul INML pentru recoltare de mostre biologice”, se arată într-un comunicat de presă, citat de wowbiz.

După ce i s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de recoltare mostre biologice, Ilie Năstase a fost prins în aceeași zi conducând un scuter. Năstase mergea tot la INML pentru a-și scoate propriul certificat medico-legal care să ateste că a fost agresat de polițiști. Pe drum, agenții de la Circulație l-au oprit și amendat din nou. 2.305 lei și 6 puncte de penalizare a primit Ilie, însă acesta a contestat în instanță procesul verbal.

Infracțiunea de care este acuzat Ilie Năstase apare în Noul Cod Penal, la articolul 337.

”Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere ori a instructorului auto aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorității competente aflat în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice neceasre în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani”.