Potrivit purtătorului de cuvânt al parchetului din Gand, An Schoonjans, la magazinul Ikea din oraşul belgian au fost resimţite, puţin după ora locală 18, două mici explozii produse aproape simultan. Cele două încărcături explozive fuseseră plasate sub paleţii pe care este depusă marfa, explozia fiind declanşată cu un mecanism telecomandat. Pagubele materiale au fost limitate, dar un membru al personalului magazinului şi un agent de securitate au fost transportaţi la spital pentru afecţiuni la nivelul urechii, din cauza zgomotului produs de explozii.

Poliţia federală belgiană a început căutarea autorilor, iar grupul comercial Ikea a dat asigurări că acest caz nu pune în pericol securitatea celorlalte magazine şi că nu are în vederea sporirea măsurilor de securitate.

La Eindhoven, serviciul de deminare al armatei olandeze (EOD) a distrus, în jurul orei 23, un mic pachet suspect în magazinul Ikea din localitate, după ce la începutul serii a avut loc o mică explozie a unei încărcături plasate într-o pubelă de gunoi. Un purtător de cuvânt a declarat că angajaţii magazinului din Eindhoven au auzit o deflagraţie uşoară în jurul orei locale 19.30 şi au văzut apoi ieşind fum dintr-o pubelă situată în parcare.

Incidentul nu a făcut obiectul vreunei revendicări sau a unei alerte prealabile. Potrivit Ikea Olanda, în prezent nu există o ameninţare concretă pentru celelalte 11 magazine Ikea de pe teritoriul olandez, iar incidentul de la Eindhoven este un caz izolat.