Producătorul de mobilă şi-a anunţat planurile de construire a unui întreg oraş-cartier în Hamburg, Germania. Compania se află acum în căutarea unui teren în suprafaţă de două hectare pe care să îşi înceapă proiectul.

IKEA are o adevărată istorie pe teritoriul german; compania are o prezenţă puternică în Republica Democrată Germană încă din anii `70 şi se pretinde că a folosit prizonieri politici din Germania de Est pentru a fabrica mobilier până în anii `80, potrivit unui ziar suedez.

Noul cartier Hamburg IKEA va fi similar cu proiectul din Londra, denumit Strand East, pentru care au fost publicate deja planurile de construcţie. Mini-oraşul IKEA, care va include 1.200 de apartamente, o parcare subterană şi un sistem de canalizare propriu, susţine ideea locuirii independente.

În cazul Strand East se va construi şi un hotel IKEA, unul dintre cele 100 de hoteluri pentru turiştii cu bugete mai mici pe care suedezii intenţionează să le construiască în toată Europa.

Compania şi-a făcut intrarea în afacerile din domeniul turismului în trecut, inclusiv prin deschiderea unui hostel IKEA în Norvegia în 2007. La începutul acestui an, IKEA a lansat pe piaţă prima casă din semi-fabricate, în statul american Oregon.

IKEA deţine în România două terenuri pe care intenţionează să dezvolte locuinţe, hoteluri şi spaţii de birouri. Compania a cumpărat platforma Timpuri Noi pentru 34,6 mil. euro şi platforma industrială Baduc de pe Calea Plevnei, pentru 13 mil. euro.

SURSA: Huffington Post