„După 22 de ani extraordinari la IKEA și la cinci ani după ce am primit acest rol, cred că a venit natural momentul să fac o schimbare. Acești ani au însemnat mult pentru mine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal, și au reprezentat o parte importantă din viața mea. Acum voi petrece o perioadă cu familia mea, înainte să pornesc în următoarea călătorie”, a declarat Peter Agnefjäll. 

„Cu toate că mă întristează plecarea lui Peter după foarte mulți ani în IKEA, îi respect decizia. Sub conducerea lui Peter, IKEA Group s-a extins în piețe noi și cruciale, a accelerat transformarea din retail pentru a veni în întâmpinarea nevoilor în schimbare ale consumatorilor și a dus mai departe obiectivele de sustenabilitate. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu Jesper și să facem noi pași pentru a deveni lider în retailul multichannel de mobilier și decorațiuni la nivel mondial,” a declarat și Lars-Johan Jarnheimer, Chairman of INGKA Holding B.V. 

În ultimul an, 783 milioane de oameni au vizitat 348 de magazine IKEA în piețele IKEA Group și s-au înregistrat 2,1 miliarde de vizite pe IKEA.com. IKEA Group are, de asemenea, 45 de centre comerciale cu 425 de milioane de vizitatori. Compania consolidează acum integrarea comerțului fizic și digital pentru a le permite clienților să cumpere în moduri potrivite pentru toate nevoile lor specifice. În următorul an, va deschide magazine în noi piețe, inclusiv India. Pentru a atinge obiectivul de a produce mai multă energie regenerabilă decât consumă, IKEA Group și-a luat angajamentul de a deține și opera 327 de turbine în lume și a investit în 730.000 de panouri solare pe clădirile din toată lumea. În plus, are 140.000 de angajați în operațiunile de retail și centre comerciale.