Chiar dacă actualii miniștri nu au mari șanse să mai primească un portofoliu în viitorul mandat, acestora le este asigurat un loc de senator sau deputat, conform adevarul.ro

Este vizată Violeta Alexandru

Conform sursei menționate, este solicitată îndepărtarea ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta este considerată lipsită de colegialitate prin modul cum se comportă cu oamenii din partid aflaţi în subordinea sa. De asemenea, cererile au fost alimentate de către mesajele pe care le-a avut faţă de Inspecţia Muncii, Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Casa de Pensii.

„Preferaţi să vă spun că lucrurile merg bine în administraţie peste tot? Nu merg dacă unii tragem şi alţii numără zilele până «scapă» de ministrul liberal care le cere efort, seriozitate. Dacă lucrurile erau puse la punct în urmă cu mulţi ani, nu ar fi fost cazul să se facă anul acesta un efort mai mare, neplăcut pentru cei care nu sunt obişnuiţi, în general, să muncească”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

„Dintre toţi oamenii din guvern, Violeta Alexandru e cel mai detestat ministru. Ministrul Muncii îi tratează de sus pe toţi ceilalţi şi nu înţelege problemele care apar în teritoriu. Nici oamenii puşi de guvern nu sunt toţi exemple de seriozitate, dar nu poţi să-i tratezi ca pe nişte proşti”, au declarat persoane din conducerea liberală pentru sursa menționată.

Monica Anisie are șanse mici la un nou mandat de ministru

Atitudinea pe care a avut-o Monica Anisie față de gestionarea sistemului de educaţie în pandemie este considerată nepotrivită deoarece va afecta negativ partidul la alegeri.

„Anisie a arătat că Ministerul Educaţiei e o pălărie prea mare pentru ea. În plus, s-a evidenţiat prin greşelile ei de exprimare de a ajuns să fie comparată cu Dăncilă. Să mulţumească pentru locul eligibil de la Bucureşti, deoarece pentru ea au fost lăsaţi în afara listei oameni mult mai bine pregătiţi”, au explicat persoanele din conducerea PNL pentru sursa menționată.

Sunt vizați și Adrian Oros și Ion Ştefan

Șanse mici au și ministrul Agriculturii, Adrian Oros şi ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan. Oros este contestat de către fermieri din cauza întârzierii calendarului pentru plăţile la subvenţii și din cauza închiderii pieţelor.

Sursa foto INQUAM / Cornel Putan