''În cursul acestei săptămâni, inspectorii de prevenire au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la operatori economici cu activităţi în domeniile comerţ, alimentaţie publică şi de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum şi la unităţi sanitare. (…) Pe lângă identificarea şi înlăturarea disfuncţionalităţilor specifice, specialiştii noştri au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceştia să cunoască şi să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi au desfăşurat exerciţii de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă'', se arată în comunicat.

De asemenea, tot în această perioadă, la nivel naţional s-au realizat 1.001 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Inspectorii de prevenire au fost angrenaţi în 10 comisii de recepţie pentru verificarea respectării cerinţelor de securitate la incendiu pe timpul execuţiei lucrărilor de construcţii şi au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat şi acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

Potrivit sursei citate, în plan operaţional, în aceeaşi perioadă, la nivel naţional au fost derulate 5.376 de intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 251 de misiuni de stingere a incendiilor, 4.713 cazuri pentru acordarea primului ajutor medical, 29 misiuni de descarcerare şi 79 pentru deblocare/ salvare.

De asemenea, în cele cinci zile, 4.368 de persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 38 au fost salvate din medii ostile vieţii, precizează IGSU. AGERPRES