Conform sursei citate, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 13 – 20 octombrie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 405 persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS. 

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 118 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. 

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 39 de documente, 2 certificate de înmatriculare şi au fost identificate 77 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare. 

Totodată, 326 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 16 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 3 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române. 

Partenerii din statele membre au identificat 29 de autovehicule, 17 documente şi 3 certificate de înmatriculare căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale. (Sursa: Agerpres)