Sealed Air, unul dintre specialiştii soluţiilor de ambalare pentru piaţa globală de fructe şi legume, considera ca prezentarea de calitate a produsului la raft e cheia industriilor de fructe şi legume proaspete din întreaga lume.

Compania are acum propriul său specialist în amabalaje de produse proaspete în România, domnul Lucian Scăunaşu.

Jim Konczal, cel mai experimentat specialist in ambalare al Sealed Air comentează: „Producătorii de fructe şi legume proaspete, firmele de procesare şi împachetare, cu toţii oglindesc gradul de dezvoltare urmărit de retaileri prin propriile eforturi pro-active. În SUA, supermarket-urile insistă ca şi mai multe produse proaspete să fie împachetate, spre deosebire de vânzarea la liber. În acelaşi timp, furnizorii continuă dezvoltările tehnologice, lucrând direct cu furnizorii de echipamente de ambalare, cum sunt Sealed Air, ca să se poată menţine înaintea trendurilor.”

Şi adaugă: „Obiectivele cheie, şi credem că asta se spune peste tot în lume, au mai multe aspecte. Retailerii vor să protejeze brandingul pozitiv prin calitatea sporită a ambalajului, păstrând însă fermă diferenţierea produselor. În acelaşi timp, protejarea produselor e de cea mai mare importanţă, pentru că o imagine de brand premium va fi compromisă dacă produsul nu ajunge la raft în condiţii excelente.”

Lucian Scăunaşu spune că Sealed Air respectă obiectivele furnizorilor de produse proaspete prin calitatea oferită şi prin maşinile de ambalat şi sigilat pe orizontală, inclusiv shrink wrappers şi shrink tunnels.

Dintre acestea, se disting sistemele Shanklin®. Încă din 1961, echipamentele de ambalare shrink Shanklin® au fost recunoscute pentru durabilitate, excelenţă în design şi calitate a manufacturii. Peste 22000 de maşini de ambalare shrink Shanklin® au fost livrate peste tot în lume, furnizând solutii pentru o gamă variată de aplicaţii, mai ales în ceea ce priveşte produsele proaspete.

Aplicaţii tipice Shanklin® includ cartofi, pepeni întregi sau tăiaţi, pepeni galbeni, zucchini întregi, castraveţi şi varză, precum şi broccoli şi kiwi.

Printre furnizorii de fructe şi legume, cele mai populare sunt versiunile semi-automatice ale maşinilor, care garantează o cantitate mare de produs ambalat. Shanklin® wrappers includ modele de capacitate mare, cu înălţimea ajustabilă şi pentru produse mai mari, precum şi benzi de descărcare de capacitate mare pentru bunuri mai grele. Maşinile sunt puternice, fiabile şi uşor de folosit.

Această atitudine e de găsit şi în gama extinsă de folii a companiei. Foliile shrink micro perforate Cryovac® şi Opti® sunt augmentate cu folia shrink anti-aburire Cryovac® MRX, pe care compania o vede ca fiind foarte relevantă pentru produsele proaspete, unde umiditatea naturală a produselor poate provoca aburirea foliei şi reducerea atractivităţii vizuale a produselor de la raft.

Produsele proaspete reprezintă o piaţă extrem de dinamică, în continuă schimbare datorită faptului că mâncatul sănătos devine din ce în ce mai mult o prioritate a consumatorilor. Sealed Air consideră că dedicarea concentrată în acest domeniu este crucială pentru ca furnizorii de produse proaspete să-şi poată împlini potenţialul.

După cum ne explică Lucian Scăunaşu: „Din fericire, Sealed Air poate oferi o gamă variată de echipamente şi materiale pentru a întâmpina aproape orice nevoie, oferind sfaturi, suport tehnic şi abilitatea de a răspunde rapid la orice întrebare.”