Decizia ÎCCJ este definitivă. Instanţa supremă a decis, în 3 august, revocarea măsurii controlului judiciar în cazul deputatului Nicolae Păun, în dosarul în care acesta este judecat pentru deturnare de fonduri europene, însă hotărârea a fost atacată de procurorii anticorupţie, scrie Agerpres.

În acelaşi dosar, magistraţii au revocat atunci controlul judiciar şi pentru Florentina Rotariu, manager general al Asociaţiei Partida Romilor 'Pro Europa'.

Nicolae Păun a fost trimis în judecată de DNA pe 20 iulie, fiind acuzat de mai multe infracţiuni, printre care deturnare de fonduri europene, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, în acelaşi dosar, deputatul Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare a banilor şi folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, Nicolae Păun şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar au creat un mecanism de fraudare a fondurilor europene, prin intermediul Asociaţiei Partida Romilor 'Pro Europa', care derula programe destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă.