IBM România împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti au derulat un eveniment special privind iniţiativa globală filantropică ‘IBM Executive Service Corps’ (IBM ESC).

ESC este un program filantropic care utilizează experienţa executivilor Corporaţiei IBM pentru a găsi soluţia de rezolvare a problemelor complexe cu care se confruntă un oraş precum Bucureştiul.

‘Încercăm să facem din Capitală un centru comercial pentru Europa de Est. Ne bazăm pe punctele tari precum faptul că este un oraş vibrant cu o criminalitate scăzută şi cu o populaţie educată. Aceasta este o viziune realistă, de a deveni un centru comercial, putând organiza aici evenimente şi conferinţe importante cu care Bucureştiul poate atrage turişti’, a mai spus Balaci.

Oraşul Bucureşti a fost printre primele 24 de oraşe selectate să primească granturi de tip IBM Smarter, Cities, Challenge, beneficiind în acest context de misiunea ESC.

Timp de trei săptămâni, în perioada 6-28 mai, a fost alocată o echipă formată din patru executivi voluntari ai companiei din trei ţări precum SUA, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite, în oraşul Bucureşti pentru a elabora o strategie privind dezvoltarea unui oraş inteligent.

Obiectivul acestei echipe a fost de a ajuta la consolidarea unei viziuni strategice asupra oraşului, de a evalua starea actuală, şi de a identifica abordări pe accelerare a progresului către realizarea acestei strategii.
SURSA: Agerpres