Raportul X-Force  de Tendinţe şi Riscuri se bazează pe informaţii culese în cadrul studierii vulnerabilităţilor publice, precum şi din monitorizarea şi analiza a 12 miliarde de evenimente de securitate în fiecare zi de la începutul anului 2011.

Adoptarea dispozitivelor mobile precum telefoane inteligente şi tablete la nivel de companii, inclusiv abordarea de tip “folosiţi dispozitivul propriu”, ce permite dispozitivelor mobile personale să acceseze reţeaua companiei, ridică noi probleme de securitate.

IBM X-Force a identificat o creştere constantă a dezvăluirii vulnerabilităţilor de securitate ce afectează aceste dispozitive. Cercetările X-Force recomandă ca echipele IT să folosească constant aplicaţii software anti-malware şi un sistem de upgrade pentru telefoanele din mediul companiilor.

“De ani de zile, analiştii se întreabă când vor deveni aplicaţiile malware o problema reală pentru cele mai noi dispozitive mobile”, a precizat Tom Cross, Manager Threat Intelligence and Strategy, IBM X-Force. “Se pare că perioada de aşteptare s-a sfârşit.”

Având o experienţă de aproximativ 50 de ani în dezvoltarea şi inovarea soluţiilor de securitate, IBM este singura companie ce deţine o gamă variată de cercetări, produse, servicii, consultanţă şi parteneri de afaceri la nivel global ce îi permite să furnizeze soluţii de securitate end-to-end.